Powered By Blogger

dimecres, 9 de març del 2011

Cinc idees clau sobre la competència digital i l'educació física

En el currículum de primària (Decret 111/2007), es menciona el que s’anomenen les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) d’una manera global, sense especificar una matèria en concret on es desenvolupa aquesta competència digital. En referència a l’àrea d’educació física, l’anomena per damunt i no especifica la metodologia a seguir o fins a quin punt s’ha d’arribar. He llegit en alguns llocs de la xarxa que aquest apartat dóna mol de què parlar, tot i així, descriure cinc idees clau sobre quin és el paper del mestre d'educació física en el desenvolupament d’eixa competència:

1.Utilitzar les noves tecnologies com a recurs interactiu en l’aula, on els alumnes puguen desenvolupar els processos d’ensenyament-aprenentatge de manera significativa, amb l’ajuda d’aparells tecnològics.

2.Aplicar les noves tecnologies com a suport, en l’elaboració dels diferents objectius i continguts, de manera que el alumne entenga el llenguatge informàtic.

3.Dissenyar unitats didàctiques utilitzant materials audiovisuals, que afavoreixquen la cooperació, la investigació i recerca de nous coneixements, per a millorar l’autonomia dels alumnes.

4.Comunicar-se mitjançant les noves tecnologies amb diferents professionals de l’àrea, com punt de formació i ampliació dels coneixements previs de professors i alumnes.

5.Guiar als alumnes en la millora d’habilitats tecnològiques de manera que interpretin els diferents formats digitals de manera profitosa, segura i eficaç.

Com a breu ressenya, podem dir que la competència digital ha de estar integrada en qualsevol matèria com em dit adés, aquesta ha de contribuir a la millora de la ensenyança i adaptar-se a les demandes d’una exigent societat. L’escola ha de evolucionar, i per tant, ha de conèixer les noves tecnologies com a instrument pedagògic que permeta als seus alumnes desenvolupar-se en l’àmbit digital sense cap  tipus de problema.

Els mestres d’avui en dia poden utilitzar el blog, twitter, facebook, ... per a comunicar-se e intercanviar opinions, per tan aquestos avanços ens permeten millorar la qualitat de la ensenyança d’una manera molt més ràpida què no pas abans. En l’anterior entrada vam vore tot el que ens proporcionava la creació d’un blog, és per això, que fer-lo arribar a l’escola seria una manera mol bona de aplicar les noves tecnologies i que els alumnes experimentaren de primera mà tot el que es pot arribar a aprendre.

Cercant per la xarxa he trobat un bloc molt interessant que parla sobre aquest tema, es d’un profe d’educació física, per si vos interessa aquí us deixe l’enllaç:  

http://juancamef.blogspot.com/2008/12/la-competencia-digital-en-educacin.html

Fins la pròxima entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada